mustatea_vasile2.jpgConsiliul Judeţean Giurgiu a aprobat marţi, în şedinţă extraordinară, prelungirea perioadei de implementare a două proiecte privind reabilitarea şi modernizarea DJ 603 între localităţile Naipu şi Comana şi a DJ 411 între localităţile Hotarele şi Clejani, finanţate din fonduri europene. „E foarte important să aprobăm aceste două hotărâri, altfel dăm toţi banii înapoi pe care i-am luat de la UE”, a declarat preşedintele CJ Giurgiu, Vasile Mustăţea.

Mustăţea a completat că în CJ se adoptase ca termen de finalizare a celor două proiecte data de 30 iunie 2016 , „dar aceasta este aproape şi, până la constituirea noului CJ şi până la convocarea primei şedinţe, ar putea trece acest termen şi atunci se pierd 15 milioane de euro care trebuie daţi înapoi UE”.

Directorul executiv al CJ Giurgiu, Nicu Mardale, a declarat că, potrivit deciziei comitetului de monitorizare pentru Programul Operaţional Regional, pentru proiectele pe POR 2007-2013 cu o valoare mai mare de cinci milioane de lei se poate prelungi termenul de finalizare şi astfel cheltuielile să devină eligibile, „să numai fie pericolul ca banii să fie returnaţi UE”.

Toţi cei 18 consilieri judeţeni prezenţi la şedinţa extraordinară a CJ Giurgiu au votat în favoarea prelungirii perioadei de implementare pentru cele două proiecte. Vasile Mustăţea a menţionat că „deja au fost angajaţi avocaţi şi au început demersurile pentru recuperarea de la firmele care nu s-au încadrat în termenele de finalizare a lucrărilor, a prejudiciilor” şi au fost făcute şi „plângeri penale” pentru că are „suspiciunea” că aceste firme „în mod intenţionat nu au lucrat”. AGERPRES