inundatii2.jpgConsilierii judeţeni din Caraş-au aprobat un proiect de hotărâre privind o rectificare bugetară, veniturile secţiunii de funcţionare fiind majorate cu 4,5 milioane de lei, sumă care cuprinde şi ajutorul dat de Guvern pentru repararea drumurilor judeţene afectate de primul val de inundaţii, de la începutul lunii iunie.

„În sfârşit, am reuşit să finalizăm o şedinţă ordinară a Consiliului Judeţean. Am reluat punctele care au fost prevăzute pe ordinea de zi a şedinţei anterioare, care nu au mai putut fi dezbătute din cauza faptului că nu am mai avut cvorum, după ce consilierii PNL au părăsit şedinţa. Pe ordinea de zi de acum au fost câteva puncte deosebit de importante, în procedură de urgenţă. E vorba, printre altele, şi de o rectificare de buget pozitivă. Au fost alocate diverse sume de bani, care, ulterior, au fost repartizate pe capitole. Una dintre sumele pentru care s-a făcut rectificarea bugetară se referă la banii pe care i-am primit de la Guvernul României, în urma calamităţilor care au avut loc în judeţul Caraş-Severin. Despre acei bani avem asigurări că în şedinţa de Guvern din această săptămână vor fi alocaţi şi pentru Caraş-Severin”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu.

Suma de 222 mii de lei a fost alocată Consiliului Judeţean Caraş-Severin pentru unele reparaţii ale drumurilor distruse de ape. Potrivit preşedintelui CJ, Silviu Hurduzeu, săptămâna aceasta ar urma ca Guvernul să aprobe o nouă finanţare, din Fondul de rezervă, pentru calamităţile de la sfârşitul lunii iunie, când pagubele au fost mult mai mari.

Comisiile mixte constituite la nivelul judeţului Caraş-Severin au evaluat pagubele produse de ultimele inundaţii la 8,6 milioane lei, suma solicitată fiind destinată lucrărilor de refacere a infrastructurii.
Şedinţa CJ de luni s-a desfăşurat cu participarea episcopului Caransebeşului, P.S. Lucian, invitat în premieră de preşedintele instituţiei pentru a oficia o slujbă cu ocazia instalării noii conduceri administrative a judeţului. AGERPRES