stadion_national1.jpgConsilierii municipali au adoptat joi proiectul de hotărâre privind aprobarea studiului de oportunitate pentru atribuirea contractului de concesiune a serviciilor de administrare a stadionului Naţional Arena.

Potrivit acestui proiect serviciile de administrare a stadionului în cauză trebuie să fie făcute în mod profesionist de către un operator specializat, recunoscut pe plan internaţional, cu o bogată experienţă în organizarea de evenimente sportive, culturale sau de orice altă natură de maxim interes şi care să aibă totodată know how-ul şi puterea financiară corespunzătoare atingerii acestui scop. De asemenea operatorul va avea obligaţia de a introduce stadionul Naţional Arena în circuitul mondial al evenimentelor de anvergură, astfel încât acesta să devină un obiectiv de atragere de fonduri prin activităţile conexe respectivelor evenimente.

În plus, organizarea unei proceduri publice de atribuire a serviciilor de administrare a stadionului va evita expunerea la riscul suportării integrale şi exclusive a cheltuielilor operaţionale, în contextul în care exploatarea directă s-ar dovedi neprofitabilă.

Proiectul mai prevede ca în cazul în care concesionarul se va face culpabil de nerespectarea condiţiilor stabilite prin contract, municipalitatea să aibă la dispoziţie dreptul contractual şi legal de a executa garanţia constituită de ofertantul câştigător pentru acoperirea prejudiciilor suferite, precum şi opţiunea de a rezilia respectivul contract dacă concesionarul nu respectă cauzele contractuale.

Contractul de concesiune a serviciilor de administrare a stadionului va fi pe maximum 49 de ani. De menţionat că acest proiect a trecut în Consiliu după ce anterior a mai fost respins de câteva ori. AGERPRES