Conflictul primarie-Apa Nova va fi mediat de experti straini

Conflictul dintre Primaria Capitalei si Apa Nova va fi rezolvat de un arbitru international. Dupa ce societatea a fost amendata cu un milion si jumatate de euro pentru ca nu a montat contoare la toate blocurile din Bucuresti, cele doua parti s-au intalnit pentru discutii.
Apa Nova s-a angajat sa monteze contoarele la blocurile unde aceste dipozitive nu exista inca pe cheltuiala sa. Apoi, o comisie de experti din strainatate va decide daca primaria trebuie sa inapoieze societatii suma, sau aceasta ramane cheltuiala Apa Nova. “Decizia pe care am luat-o este ca toate aceste investitii sa se faca din banii Apanova si in perioada 26-28 februarie sa finalizam prin decizia comisiei de experti daca aceste investitii se vor face cu sau fara ajustare de tarif”, a precizat primarul Capitalei, Adriean Videanu.

Scandalul dintre Apa Nova si Primarie are si efecte colaterale. RADET va trebui de acum incolo sa plateasca pentru faptul ca apa calda menajera ajunge la canalizare. Reprezentantii Apa Nova, care gestioneaza sistemul de canalizare din Bucuresti, au adus studii din care rezulta uzura produsa canalizarii de apa calda. In final s-a stabilit ca RADET va plati aproximativ 2 milioane de euro pe an pentru aceasta uzura. Primarul general al Capitalei spune ca dupa o evaluare exacta a costurilor se va cauta si solutia pentru acoperirea acestei sume.