Conferinţa RESTART CONSTRUCTII 2015 are loc pe 22 aprilie, la hotel Novotel din Bucureşti

conferintele_fpsc.jpgFederaţia Patronatelor Societăţiilor din Construcţii – FPSC, în parteneriat cu Uniunea Generală a Industriaşilor din România – UGIR şi PRIAevents, organizează conferinţa RESTART CONSTRUCTII 2015, în data de 22 aprilie 2015, începând cu ora 16.00, la hotel Novotel din Bucureşti, sala Paris.

Evenimentul RESTART CONSTRUCTII 2015 reuneşte cei mai mari jucatori din sectorul construcţiilor şi este cel mai bun prilej de a discuta despre relansarea investiţiilor în acest sector. Conferinta se prezinta drept un dialog între reprezentanţi ai autorităţilor, ai companiilor de construcţii, investitori, dezvoltatori și nu numai.

Lectorii pe care îi avem în vedere sunt Eugen TEODOROVICI – Ministrul Finanţelor Publice, Valentin SONERIU – Secretar de Stat, Ministerul Fondurilor Europene, Bogdan- Paul DOBRIN – Preşedinte, ANRMAP, Cătălin POPESCU – membru al Consiliului de Conducere, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, Elena IONESCU – Director, Direcţia Economică şi Administrativ, Inspectoratul de Stat în Construcţii, Liviu Dominic DUMITRU – Director General, Unitatea pentru Coordonarea si Verificarea Achizitiilor Publice şi reprezentanţi ai Ministerelor Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Transporturilor.

Temele abordate in cadrul Conferintei FPSC, de o importantă actualitate, vor viza subiecte precum absorbţia fondurilor europene, proiectul de lege a achizitiilor publice în scopul optimizării proiectelor, renunţarea la criteriul principal de atribuire – “pretul cel mai scazut”, clasificarea şi certificarea firmelor de construcţii, informatizarea sectorului şi măsurile pe care le are în vedere Ministerul Finanţelor Publice pentru relansarea sectorului de construcţii.

Se urmăreşte stabilirea unui dialog constructiv între companii şi autorităţi, fiind pregatiți astfel pentru schimbarea legislaţiei achizitiilor publice şi contribuție activa la o mai bună absorbţie a fondurilor europene şi la relansarea invesţitiilor în domeniul construcţiilor.

Conferinţa va reuni participanţi precum: antreprenori şi manageri de top din sectorul de construcţii&imobiliare, producători de materiale, arhitecţi şi proiectanţi, reprezentanţi ai camerelor de comerţ şi ai ambasadelor, reprezentanţi ai asociaţiilor profesionale şi patronatelor, experţi în finanţări şi achiziţii publice, consultanţi, avocaţi, companii IT&C.

Persoana de contact:

Luminiţa Arghire, luminita.arghire@psc.ro, tel. 0722.635.095.