Conferința Națională de Management Modern în Administrație a prilejuit prezentarea celor mai noi soluții pentru modernizarea administrației publice

mma_2014_1.jpgLideri din administrația publică locală au participat la cea de-a VII-a ediție a Conferinței Naționale de Management Modern în Administrație. Ediția din acest an s-a desfășurat pe 13 mai la Marriott Bucharest Grand Hotel și s-a bucurat de prezența a peste 80 de membri ai administrației publice locale. Tema centrală a ediției din acest an a fost ”Inovație și Tehnologie pentru dezvoltarea comunităților din România”.

Conferința a debutat cu o scurtă intervenție din partea Vicepreședintelui ANFP, Mircea Jorj. Deputatul Sorin Iacoban, Secretar al Comisiei de Tehnologia Informației din Camera Deputaților a vorbit despre importanța Interoperabilității sistemelor informatice în administrația publică.

Am aflat apoi de la Valerian Vreme, Deputat și fost ministru al Societății Informaționale, că România digitală are două viteze”. ”Astăzi, jumătate din România e conectată la lumea largă. Cealaltă jumătate deconectată, uitată de lume. Trebuie să facem cumva să aducem cele două jumătăți la un numitor comun. Avem zone cu ultraviteză la conexiunea la internet, programatori ultraperformanți, hackeri ultraspecializați, dar, în același timp, prea mulți români pentru care internetul rămâne o ușă închisă. Acești oameni și-ar putea găsi o slujbă sau și-ar putea dezvolta o afacere, dacă ar ști unde să caute informația necesară și cum să o folosească după ce au găsit-o. Pentru ei, dimineața vine când răsare soarele și seara când se lasă întunericul. Acești oameni au nevoie de încurajarea și de implicarea noastră!” a declarat Valerian Vreme.

Ștefan Maria, Șef Serviciu Tehnologia Informației din cadrul ANFP a prezentat soluțiile adoptate de agenție în procesul de informatizare a activităților ANFP. Prin intermediul structurilor sale de specialitate ANFP a reușit implementarea de soluții informatice complexe pentru formarea profesională, managementul funcției publice și diferite soluții pentru sprijinul activității angajaților ANFP. Participanții au aflat apoi despre atuurile și beneficiile implementării soluțiilor moderne în cadrul Primăriei Municipiului Brașov și Primăriei Sector 2.

Gabriela Vlad, Șef Serviciu Informatic, a vorbit despre ”Smart City Brașov”, ”un oraş care foloseşte instrumentele societăţii informaţionale pentru a oferi servicii comunitare la standarde superioare, spre beneficiul locuitorilor săi – un „sistem al sistemelor” care operează în mod integrat. Obiectivul final: îmbunătăţirea calităţii vieţii şi condiţiilor de muncă ale locuitorilor Braşovului.”

Acest efort de educație și implicare în modernizarea administrației publice din România a fost posibil cu sprijinul partenerilor:

Focality – Partener Principal

CertSign

HP România

Dedalus – Teamnet

Ara Software

Ymens
.

Conferinţa este parte a celui mai important program naţional de promovare a proiectelor şi iniţiativelor din domeniul administraţiei publice, Programul de Management Modern în Administraţie. Lansat de Oameni şi Companii împreună cu portalul Administratie.ro în anul 2006, programul acordă o atenţie specială componentei de modernizare şi adoptarea soluţiilor tehnologice moderne în administrație. În cadrul Programului Naţional de Management Modern în Administraţie, interacţionăm anual cu peste 5.000 de persoane de decizie din diferite domenii din administraţie, punând la dispoziţie o platformă eficientă de comunicare pentru membrii administraţiei centrale şi locale din România.