Conferinţa “Modernizarea Administraţiei Publice în România” are loc vineri la Guvern

Premierul Victor Ponta şi vicepreşedintele Băncii Mondiale, Philippe Le Houerou, vor conduce conferinţa cu tema “Modernizarea Administraţiei Publice în România”, ce va avea loc vineri, de la ora 10,00, la sediul Guvernului. “Discuţiile se vor axa pe implementarea planurilor de acţiune, elaborate pe baza recomandărilor efectuate de către Banca Mondială în perioada 2010-2011. Principalele sectoare care vor fi abordate sunt dezvoltarea regională, energia, mediul, sănătatea, învăţământ superior”, precizează un comunicat remis joi de Executiv.

La conferinţă va participa şi Nicolae Idu, şeful reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Analizele funcţionale au fost elaborate în cadrul unui proiect cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative, în baza contractului de finanţare încheiat între Secretariatul General al Guvernului, în calitate de beneficiar şi Ministerul Administraţiei şi Internelor, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional “Dezvoltarea Capacităţii Administrative”.

“Scopul proiectului a fost elaborarea unei analize funcţionale a şase sectoare principale ale administraţiei publice din România în scopul fundamentării unor planuri de acţiuni pentru consolidarea eficacităţii şi eficienţei domeniilor respective, conform clauzelor şi condiţiilor Memorandumului de Înţelegere convenit între Guvernul României şi Comisia Europeană la data de 29 iunie 2009”, se mai arată în comunicatul Guvernului.

Proiectul a fost implementat de Secretariatul General al Guvernului, cu asistenţa tehnică oferită de Banca Mondială, în perioada 15 septembrie 2011 – 14 mai 2012 şi a avut o valoare totală eligibilă de 6.960.000 lei, dintre care finanţare rambursabilă prin PO DCA 4.524.000 lei (65%) şi contribuţia SGG nerambursabilă 2.436.000 lei (35%). AGERPRES