Consiliul Judeţean (CJ) Cluj anunţă organizarea, în premieră, la Cluj-Napoca, a unei conferinţe internaţionale dedicată oraşelor inteligente.

‘În calitate de partener în organizarea evenimentului, Consiliul Judeţean Cluj invită persoanele interesate să participe la una dintre cele mai importante conferinţe internaţionale din centrul şi sud-estul Europei, JCI Danube, organizată de Junior Chamber International (JCI) la Cluj-Napoca, între 15 şi 18 octombrie a.c. Sub umbrela generoasă a conceptului internaţional JCI Danube Conference şi a temei generale Smart and Innovative Cities se vor desfăşura o multitudine de evenimente speciale, adresate antreprenorilor, autorităţilor locale şi specialiştilor în dezvoltare durabilă. Evenimentul este organizat sub egida Capitalei Europene a Tineretului, cu sprijinul Primăriei Cluj-Napoca şi al Consiliului Judeţean Cluj, în anul în care se împlinesc 100 de ani de la fondarea JCI’, se arată într-o informare transmisă joi de CJ Cluj.

Potrivit organizatorilor, pe parcursul celor patru zile de dezbateri, workshop-uri, cursuri şi prezentări de soluţii inovative care vor reuni zeci de speakeri recunoscuţi la nivel internaţional, participanţii vor avea posibilitatea de a discuta şi genera iniţiative concrete şi practice pentru viitor, cu intenţia ca acestea să devină modele de bună practică pentru comunităţile locale.

La eveniment şi-au anunţat participarea experţi din Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Serbia, Bulgaria, Moldova, Ucraina şi România, care vor avea ocazia să interacţioneze cu furnizori de software şi de hardware pentru tehnologiile ce caracterizează oraşele inteligente şi inovative. De asemenea, au confirmat participarea reprezentanţi de marcă ai mediului de afaceri din România, oficiali din mediul diplomatic şi consular, actuali şi foşti membri ai Guvernului, membri ai Parlamentului European şi ai celui naţional, reprezentanţi ai corpului academic, conducători ai unor instituţii şi autorităţi publice, tineri antreprenori de succes.

JCI este una dintre cele mai importante organizaţii non-guvernamentale din lume, având peste 115 organizaţii naţionale afiliate, cu peste 200.000 de membri şi cu filiale în peste 6.000 de comunităţi locale de pe tot globul. AGERPRES