marc_tiberiu.jpgConferinta internationala „Eco-turism transfrontalier – sansa pentru dezvoltarea regiunilor”, la care si-au anuntat participarea peste 100 de invitati din sase tari europene, va avea loc in perioada 4-6 septembrie, la Zalau.

Conferinta este organizata de catre Consiliul Judetean Salaj, in colaborare cu Consiliul Judetean Novy Sacz (Polonia), in cadrul proiectului transnational Mecanismul Financiar Norvegian – „Eco-turism transfrontalier – sansa pentru dezvoltare”, ce include Polonia, Slovacia, Bulgaria, Germania, Italia si Romania, proiect finantat prin fonduri nerambursabile.

„Acest proiect este materializarea unei mai vechi colaborari cu judetul Novy Sacz, din Polonia, colaborare ce a avut in vedere promovarea turismului rural ca o afacere importanta si consistenta in Salaj”, a declarat, luni, in cadrul unei conferinte de presa, Tiberiu Marc, presedintele CJ Salaj.

Tema conferintei va fi „Cooperarea transfrontaliera in dezvoltarea turismului”. Ultima zi a conferintei se va suprapune cu evenimentul „Satul Salajean – resursa, initiativa, actiune, dezvoltare”, invitatii putand participa la manifestarile ce se vor incheia, in seara zile de sambata, cu o cina traditionala salajeana.