fondul_mediu_cluj.jpgPolitica comunitară de mediu a devenit una dintre cele mai importante politici la nivelul Uniunii Europene, România riscând să fie la un pas de deschidere a procedurii de infringement în ceea ce privește gestionarea deșeurilor. Ca urmare a blocajului de pe piața națională, referitor la gestionarea deșeurilor și a imposibilității atingerii obiectivelor de reciclare/valorificare stabilite de către Uniunea Europeană, începând cu 30 iunie 2016 au fost aduse modificări contribuțiilor la Fondul pentru mediu.

La aproape două luni după intrarea în vigoare a noilor modificări, BusinessMark Events Management, alături de specialiștii Deloitte România și Reff & Asociații, vă invită la conferința “FONDUL PENTRU MEDIU. PROVOCARILE ANULUI 2017” din data de 26 octombrie 2016, la Hotel Golden Tulip Ana Dome din Cluj-Napoca, să aflați impactul noilor modificări asupra obligațiilor de raportare și asupra taxelor ce trebuie plătite la Fondul pentru Mediu.

Printre temele abordate în cadrul evenimentului, se numără:

– Noua fizionomie a transferului de responsabilitate: care este actualul raport juridic dintre operatorul de transfer de responsabilitate (“OTR”) și generatorul de deșeuri?

– Elemente contractuale de protecție a operatorilor economici generatori de deșeuri: la ce să fim atenți când semnăm un contract cu un OTR?

– Cum efectuăm corect trasabilitatea deșeurilor?

– Taxa pentru ambalaje: cine și când o datorează conform noilor prevederi legale?

– Se mai taxează bunurile destinate dezmembrării?

– Care este tratamentul fiscal al noii taxe pentru uleiurile industriale?

– Aveți obligația să vă înregistrați la ANPM pentru achiziționarea echipamentelor electrice și electronice (“EEE”) a produselor ce conțin baterii sau acumulatori?

– Când trebuie să plătim taxa pentru deșeurile de EEE-uri și de baterii/acumulatori?

– Sunteți obligat să implementați un sistem de colectare a deșeurilor de EEE?

Specialiștii care vor dezvolta tematicile propuse sunt:

MIHAI PETRE, Senior Manager Servicii Fiscale, Deloitte România

SILVIA AXINESCU, Avocat, Reff & Asociații

DANIELA NEAGOE, Senior Consultant Servicii Fiscale, Deloitte România

“FONDUL PENTRU MEDIU. PROVOCARILE ANULUI 2017 va avea loc pe data de 26 octombrie 2016, la Hotel Golden Tulip Ana Dome din Cluj-Napoca. Un eveniment Deloitte România și Reff & Asociații, cu sprijinul: BusinessMark Events Management.

Pentru detalii si inscrieri, accesati www.business-mark.ro sau contactato organizatorii la numarul de telefon 021 313 98 19 sau pe adresele de e-mail alice.mitru@business-mark.ro sau office@business-mark.ro.