simirad_constantin_.jpgPreşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Constantin Simirad, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă că un proiect de modernizare a reţelei de apă şi canalizare din mai multe localităţi aflate în zona metropolitană şi oraşele din judeţ va primi finanţare europeană de 136 milioane de euro.

Proiectul intitulat “Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată” va fi finanţat cu 122 de milioane de euro de Uniunea Europeană, iar alte 13 milioane de euro reprezintă cofinanţarea locală.

„A fost aprobat proiectul de modernizare şi reamenajare a reţelei de apă şi a apei uzate din Iaşi, Târgu Frumos, Hârlău şi Podu Iloaiei, dar şi în localităţi precum Şorogari, Timişeşti, Holboca, Valea Adâncă, Chicera, Păun, Pietrărie, Tomeşti, Vlădiceni. ApaVital trebuie să cofinanţeze 10% din valoarea proiectului, motiv pentru care va face un împrumut bancar de circa 13 milioane de euro”, a declarat jurnaliştilor preşedintele Consiliului Judeţean.

Potrivit sursei citate, pe parcursul a patru ani vor fi finalizate 15 obiective ce vizează probleme de mediu precum canalizarea şi reabilitarea magistralelor de apă din municipiul reşedinţă, modernizarea rezervoarelor de apă, modernizarea sistemului de captare a apei, modernizare staţie de epurare, rezervor şi aducţiune staţie de pompare, înlocuirea conductelor de azbociment vechi de peste 56 de ani. AGERPRES