Conducerea Primăriei Zalău cere premierului deblocarea unor proiecte de dezvoltare a municipiului

Conducerea Primăriei Zalău i-a adresat prim-ministrului Ludovic Orban, joi, o scrisoare deschisă în care cere deblocarea mai multor proiecte de dezvoltare a municipiului, cu finanţare guvernamentală şi europeană în valoare totală de 67 de milioane de euro.

“În lista de investiţii a municipiului Zalău sunt câteva proiecte blocate la ministerele de resort din Guvernul României, iar deblocarea acestora este foarte importantă pentru modernizarea oraşului. Vă solicităm, domnule prim-ministru, să dispuneţi măsurile care se impun pentru deblocarea situaţiei existente şi semnarea cât mai repede a contractelor de finanţare”, se arată în scrisoarea deschisă semnată de primarul Ionel Ciunt, viceprimarii Teodor Bălăjel şi Nicolae Fazakas şi de administratorul public, Călin Forţ.

Proiectele reclamate de conducerea primăriei ca fiind blocate vizează realizarea şoselei de centură a Zalăului, un teren de sport, un bazin de înot, reabilitarea şi modernizarea unor zone şi străzi ale municipiului şi modernizarea şi extinderea iluminatului public.

“Aceste proiecte înseamnă, în bună parte, fonduri europene atrase, iar deblocarea acestora reprezintă 67 de milioane de euro, sumă care contribuie semnificativ la transformarea Municipiului Zalău într-un oraş modern, într-un oraş european”, se mai arată în scrisoare.

Scrisoarea deschisă vine în contextul în care Ludovic Orban efectuează, vineri, o vizită de lucru la Zalău, alături de ministrul Transporturilor, Lucian Bode, şi ministrul Economiei, Virgil Popescu. AGERPRES