Viceprimarul sectorului 1, Mihai Bazgan, s-a intalnit, pe 27 august, cu cei trei lideri de sindicat ai societatii REBU, precum si cu doi dintre reprezentantii muncitorilor pentru a le asculta punctele de vedere in legatura cu hotararea primariei de a nu le mai da voie sa faca curatenie in sector si de a rezilia contractul incheiat cu firma de salubritate.
Potrivit liderului de sindicat Adrian State, viceprimarul Mihai Bazgan nu a putut face nici o propunere concreta, dar a promis ca va discuta cu edilul sef al sectorului, Andrei Chiliman. ”Din pacate pentru noi, discutia cu viceprimarul nu va duce la o rezolvare a situatiei. Noi i-am transmis si pe aceasta cale primarului Chiliman ca vom continua protestele si ca acestea vor capata, incepand de joi, cu totul alte fete”, a spus State.

El a adaugat ca decizia lui Chiliman de a scoate REBU din sector este ”cea a unui primar iresponsabil”, iar muncitorii vor face tot ceea ce le sta in putere pentru a-si pastra locurile de munca. ”I-am transmis primarului Chiliman, prin viceprimarul Mihai Bazgan, inca o data, solicitarile noastre. Noi vrem sa ne continuam activitatea in sector pana la finalizarea termenului din instanta sau pana la licitatie”, a spus Adrian State.

Potrivit liderului de sindicat, in cazul in care societatea REBU va pierde contractul incheiat cu Primaria Sectorului 1, vor fi disponibilizati aproximativ 800 de oameni. El a precizat ca REBU va continua ”razboiul” cu Primaria sectorului 1 si a spus ca sunt foarte multi oameni care vor sa-si dea foc in fata Primariei in cazul in care isi vor pierde locurile de munca.

”Pe primarul Chiliman nu-l intereseaza impactul social. Oamenii au datorii la banci, imprumuturi, dar au si copiii de crescut. Chiliman a oferit 100 de locuri de munca in cadrul ADP, dar oamenii nu vor sa plece de la REBU. Ei doar vor sa munceasca si sa fie platiti dupa munca pe care o presteaza. Un salariu la ADP ar insemna 400 de lei, iar la REBU oamenii iau 700 de lei si bonuri de masa”, a spus State.

El a adaugat ca lucratorii REBU au depus toate eforturile pentru ca sectorul 1 sa fie curat si primarul Chiliman multumit.