Conducerea Primăriei Piatra Neamţ a solicitat companiei E-ON Târgu Mureş anularea unor penalităţi de circa 20 de milioane de lei la suma de 30 de milioane de lei pe care administraţia locală a încasat-o ilegal, ca taxă de stâlp, între anii 2006 – 2007. „Am avut o discuţie cu directorul general al E-ON în urma căreia privim cu optimism, în sensul de a fi anulate acele penalităţi. Noi sperăm să găsim înţelegere pe această linie şi totodată să fie acceptată eşalonarea sumei de 10 milioane de lei, rămasă restantă”, a declarat primarul Dragoş Chitic.

O instanţă de judecată a decis în noiembrie 2014 că este ilegală taxa de stâlp, impusă prin hotărârea Consiliului Local, în 2006, faţă de compania E-ON, şi a stabilit returnarea sumelor încasate, care se ridică la circa 30 milioane lei. După ce E-ON a trecut la executarea silită a primăriei, prin blocarea conturilor din Trezorerie, Guvernul a alocat circa 20 de milioane de lei pentru plata acestei datorii. Pentru restul sumei de 10 milioane de lei, administraţia locală a solicitat eşalonarea pe o perioadă de doi ani.

Pe de altă parte, E-ON a calculat penalităţi de circa 30 de milioane de lei, însă conducerea Primăriei solicită anularea penalităţilor. AGERPRES