Conducerea Consiliului Județean Braşov susţine că există firme interesate să investească la Aeroport

aeroport_brasov_mare.jpgVicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Claudiu Coman, a declarat miercuri, după şedinţa de plen, că sunt firme străine interesate de investiţia la aeroportul internaţional Braşov-Ghimbav. “Primul pas, după ce vom avea terenul în proprietate – proiectul de lege fiind în prezent în dezbatere la Senat pentru atribuirea celor 209 hectare pe care se construieşte viitorul aeroport, pentru o perioadă de 15 ani, judeţului Braşov – va fi organizarea unei licitaţii publice internaţionale. De altfel, ne-am propus trei direcţii de acţiune pentru continuarea acestei investiţii. Fie licitaţie publică internaţională pentru concesionarea lucrărilor care mai sunt de executat şi operarea aeroportului, fie parteneriat cu primăria Braşov, eventual cu primăria Ghimbav şi cu CJ Harghita şi Covasna, fie cooperarea cu Aeroportul Internaţional Otopeni. Suntem în discuţii cu foarte multe firme, firme străine care sunt interesate, sunt probabil cel puţin 20 de firme care vin în fiecare an. Avem dosare de la mai multe firme cărora le analizăm bonitatea, deci intenţii sunt”, a afirmat Coman.

El a subliniat că odată ce CJ intră în posesia terenului, imediat se va întocmi caietul de sarcini pentru licitaţia publică internaţională. “Pentru că, dacă aici nu vom avea ofertanţi, chiar dacă sunt intenţii, vom rămâne cu celelalte două direcţii”, a explicat vicepreşedintele CJ Braşov.

Întrebat ce sume de bani are la dispoziţie Consiliul Judeţean pentru a investi în continuarea lucrărilor la aeroport în anul 2015, Coman a precizat că este vorba despre şase milioane de euro dintr-un credit de la CEC Bank care poate fi accesat chiar începând de joi, timp de 24 de luni, fără penalităţi, precizând că acesta va fi utilizat imediat după clarificarea situaţiei terenului.
Banii vor fi folosiţi pentru finalizarea suprafeţelor de mişcare şi realizarea sistemului de canalizare a aeroportului, urmând ca investitorul sau investitorii care vor veni să finalizeze construcţiile terminalului şi a turnului de control.

Până în prezent, la viitorul aeroport internaţional Braşov Ghimbav s-a finalizat, în toamna anului trecut, pista, în lungime de 2850 de metri şi 45 de metri lăţime. Din bugetul judeţului pe 2015 a fost alocată suma de 500.000 de lei pentru întreţinerea acesteia până la finalizarea celorlalte lucrări. Din iniţiativa prefectului Mihai Mohaci, joi, începând cu ora 10.00, va avea loc la sediul prefecturii o întâlnire cu reprezentanţii Consiliului Judeţean şi ai Primăriei Braşov privind identificarea soluţiilor legale pentru finalizarea obiectivului de investiţii Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav. AGERPRES