Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a anunţat o reorganizare a aparatului propriu al instituţiei pe care o conduce, aceasta urmând să beneficieze şi de o nouă identitate vizuală.

Vineri am luat decizii în privinţa restructurării CJ, a aparatului propriu al CJ-ului, am redus numărul angajaţilor cu cinci persoane şi am desfiinţat posturi de conducere şi chiar am transformat direcţii într-un grad mai scăzut. Deci, din direcţii generale am făcut direcţii, sau am făcut servicii, având în vedere şi situaţia financiară şi a bugetului naţional, am considerat că, paralel când avem probleme la protecţia socială, şi noi trebuie să facem un pas şi pasul respectiv trebuie să conţină şi raţionalizare şi trebuie să avem resurse pentru investiţii, pentru alte activităţi„, a declarat Borboly Csaba.

Acesta a spus că în perioada pandemiei a fost foarte atent la orele de lucru ale colegilor săi care se aflau în telemuncă şi a observat că „mai sunt resurse nefolosite”, lucru de care s-a ţinut cont la luarea deciziilor de restructurare.

De asemenea, Borboly şi-a exprimat speranţa că prin această reorganizare instituţia va fi mai transparentă, mai obiectivă şi toate schimbările vor fi în beneficiul judeţului.

Prezent la conferinţa de presă, Szőcs István, director în cadrul Consiliului Judeţean Harghita, responsabil de comunicare şi resurse umane, a punctat că este vorba de o regândire a structurii instituţiei, chiar dacă legal se consideră a fi o reoganizare şi o optimizare a funcţionării ei. Acesta a explicat că această restructurare are loc paralel şi cu un „rebranding” al Consiliului Judeţean, care va dispune de un nou logo, inspirat de ceasul de pe faţada sediului instituţiei.

Ca şi semnificaţie cuprinde timpul ca proces şi dinamică, iar culorile punctelor simbolizează proximitatea de natură„, a spus Szőcs István. AGERPRES