Concursuri de desene şi show aviatic de Ziua municipiului Giurgiu

Peste 20 de copii români şi bulgari s-au adunat sâmbătă, în centrul municipiului Giurgiu, lângă Turnul Ceasornicului, pentru a participa la un concurs de artă plastică organizat cu ocazia aniversării Zilei municipiului Giurgiu.

“Turnul Ceasornicului este un monument emblematic pentru municipiul Giurgiu, de aceea ne-am gândit ca în acest an să invităm la un concurs la desene, elevi de gimnaziu din Giurgiu şi Ruse pasionaţi de pictură pentru a transpune pe hârtia de desen impresiile şi sentimentele adunate în această zi de sărbătoare”, a declarat Petra Şerbănescu, coordonatoarea cercului de pictură de la Casa de Cultură ”Ion Vinea” din municipiul Giurgiu. La final, toţi copiii au primit diplome de participare.

Manifestările prilejuite de Ziua municipiului au continuat sâmbătă şi cu un show aviatic desfăşurat pe aerodromul Malu Roşu, spectacolul fiind completat cu zboruri demonstrative cu parapanta şi deltaplanul. Totodată, Orchestra de Suflători Valahia de la Casa de Cultură ”Ion Vinea” a susţinut în Piaţa Tricolorului din municipiu un concert în aer liber, cu această ocazie fiind organizat şi un târg cu obiecte de artizanat şi de uz gospodăresc. Seara s-a încheiat cu un foc de artificii în centrul oraşului, iar manifestările prilejuite de Ziua Municipiului s-au încheiat duminică cu un spectacol artistic în aer liber. AGERPRES