Primăria municipiului Botoşani va lansa, în cel mai scurt timp, un concurs destinat asociaţiilor de proprietari pe tema întreţinerii spaţiilor din perimetrul acestora, a anunţat primarul Ovidiu Portariuc. Potrivit acestuia, concursul va fi dotat cu premii în valoarea de 100.000 de lei, fondurile urmând a fi alocate în baza unor proiecte întocmite de asociaţiile de proprietari. Fondurile obţinute de la municipalitate, sub formă de premii, vor trebui să fie cheltuite, de asemenea, în scopul întreţinerii spaţiilor comune.

„Reprezentanţii asociaţiilor de proprietari vor avea o perioadă de două luni pentru a-şi demonstra competenţele de buni gospodari în zona de care răspund”, a afirmat Portariuc. Regulamentul concursului şi criteriile de stabilire a celor cinci asociaţii câştigătoare urmează a fi prezentate în cel mai scurt timp.
Primarul Portariuc susţine că scopul concursului este implicarea locatarilor în curăţirea spaţiilor vechi şi respectarea esteticii urbane. „Încercăm să implicăm nu doar preşedinţii de asociaţii, ci şi locatarii din acele zone”, a adăugat Portariuc. AGERPRES