Consiliul Judeţean Satu Mare va organiza un concurs de idei, printr-un proiect european, pentru găsirea unei noi destinaţii a clădirii vămii Petea-Csengersima de pe frontiera cu Ungaria, după aderarea la spaţiul Schengen.

Conform preşedintelui CJ Satu Mare, Csehi Arpad, proiectul ‘Soluţii pentru utilizarea infrastructurii din punctul de trecere al graniţei Csengersima-Petea după integrarea României în spaţiul Schengen’, adoptat marţi de consilierii judeţeni urmează a fi depus spre finanţare în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007 – 2013.

Proiectul conceput se axează pe activităţi legate de evaluarea stării actuale a clădirilor aflate în punctul de trecere a frontierei Csengersima-Petea, după transferul acestuia către autorităţile locale, realizarea unui concurs de idei pentru a selecta propuneri de funcţiuni ce se pot instala în aceste clădiri astfel încât ele să fie sustenabile din punct de vedere financiar, respectiv pe acţiuni de promovare în vederea atragerii investitorilor. Proiectul este conceput să fie implementat în parteneriat cu Autoguvernarea Judeţului Szabolcs-Szatmár-Bereg, din Ungaria. Valoarea totală a bugetului partenerului român în proiect este de 23.600 euro (inclusiv TVA), din care partea CJ Satu Mare, este de 2%, adică 472 euro. AGERPRES