Concurs de admitere la programul de formare a inaltilor functionari publici

ina_sigla.jpgInstitutul National de Administratie (INA) organizeaza, in perioada 29 martie – 3 aprilie, cea de-a doua proba a concursului pentru admiterea la Programul de Formare Specializata, destinat inaltilor functionari publici.

La concurs, ce consta intr-un interviu in cadrul caruia sunt testate cunostintele generale de administratie publica si abilitatile manageriale ale aplicantilor, se vor prezenta 196 de persoane, respectiv acei candidati care au trecut de prima proba – selectarea dosarelor de concurs -, in urma careia 18 aspiranti la functia de inalt functionar public au fost respinsi (rezultatele acestei probe sunt afisate pe site-ul INA, www.ina.gov.ro).

Programul se va derula pe durata a zece module de formare in domenii de interes pentru inaltii functionari publici, iar prin structura sa, acest program de formare vizeaza dezvoltarea aptitudinilor si competentelor manageriale ale viitorilor inalti functionari publici, in scopul gestionarii eficiente a activitatilor specifice din administratia publica. Modulele trateaza o tematica multipla, stabilita pe baza prioritatilor guvernamentale, corelate intr-o succesiune logica si axate pe atingerea obiectivelor propuse.