Concediile fara plata nu sunt o solutie, afirma presedintele CJ Covasna

tamas__sandor.jpgConducerea Consiliului Judetean Covasna e de parere ca trimiterea fortata a bugetarilor in concediu fara plata timp de zece zile ori reducerea timpului de lucru cu doua ore zilnic nu reprezinta o solutie pentru iesirea din marasmul economic si financiar.

In opinia presedintelui consiliului, Tamas Sandor, masurile luate de Guvern pana acum, cum ar fi reducerea cheltuielilor pentru bunuri si servicii cu 15% fata de anul trecut sau blocarea posturilor vacante, au fost mult mai eficiente si s-au soldat cu rezultate concrete.

Consiliul Judetean a economisit astfel 1,4 milioane de lei, si in plus, prin masurile interne luate cu acordul sindicatului, a mai economisit 250.000 de lei prin neacordarea tichetelor de vacanta si a premiilor.

Ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Pogea, a anuntat marti ca toti angajatii din sectorul bugetar vor face obiectul reducerii timpului de lucru cu echivalentul a zece zile, in perioada septembrie-noiembrie, ceea ce va determina o reducere a cheltuielilor cu 0,3 la suta din PIB, adica 1,5 miliarde lei. “Pentru sectorul bugetar am decis luarea unor masuri precum oprirea activitatii, acordarea a zece zile libere neplatite, reducerea programului de lucru de la opt la sase ore. Poate fi o combinatie legata de specificul fiecarei activitati. Dupa acordarea a zece zile libere, impactul va fi de 0,3 la suta din PIB”, a spus Pogea. In Romania exista la ora actuala circa 1,4 milioane de bugetari.