Reprezentanți ai administrației publice locale s-au întâlnit joi, 15 aprilie, la o noua ediție a webinarului Management Modern în Administrație pentru a discuta despre cele mai recente probleme apărute în procesul digitalizării și metodele de rezolvare și promovare a unei evoluții digitale indelungate.

Stabilind necesitatea susținerii din partea organelor centrale, Cătălina BĂDOIU –  Secretar de Stat, Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene, unul dintre invitații ediției, a dezvoltat subiectul Planului Național de Relansare, dezvoltat și implementat in luna martie a acestui an de către Minister. Pilonul II al acestui Plan este dedicat Transformării Digitale prin care se susține crearea unei linii de finanțare la dispoziția instituțiilor care, sub îndrumarea Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, își vor putea schimba modul de lucru și cadrul juridic, astfel încât să treacă majoritatea operațiunile în digital.

Discuțiile au fost continuat în prezența doamnei Elisabeta Mihalcea –  Vicepreședinte al Consiliul Județean Giurgiu și a domnului Lucian Morgovan – Consilier  probleme de digitalizare, Primăria Municipiului Alba Iulia  care au împărtățit din experiențele administrațiilor pe care le reprezintă, care au fost impedimentele pe care le-am întâmpinat în procesul de digitalizare și ce au învățat în acest proces. În prezent, Consiliul Județean are în plan substituirea integrală a hârtiei cu documentele electronice, iar Primăria Alba Iulia continuă procesul de transformare după ce au implementat în cadrul primăriei o platformă prin care cetățenii au access la diferite sercivii și pot interacționa mai ușor cu funcționarii publici.

Administratie.ro este o comunitate dezvoltată de Oameni și Companii. Oameni și Companii  oferă soluții de marketing utilizând un ecositem inovator de 30 platforme digitale proprii și +100 comunități business și profesionale, administrate. O listă cu aceste platforme puteți vedea aici. O listă de comunități, aici