Lucrările la noul sistem de alimentare cu apă în comuna Brebu Nou au început, valoarea proiectul fiind de peste trei milioane de lei.

„În comuna Brebu Nou au început lucrările la noul sistem de alimentare cu apă, fapt pentru care se vor fi captate încă două izvoare, iar două le recaptăm. Vom aduce două bazine colectoare de 75.000 litri de apă cu staţii de filtrare. Lungimea totală va depăşi 6.000 metri de ţeavă şi vor fi circa 260 de branşamente. Practic, fiecare casă va avea branşament separat, cu contor de apă tratată şi potabilă. Actualul sistem de alimentare este cel făcut prin anii ’60, cu muncă voluntară, la care oamenii sunt branşaţi direct la ţeavă, fără a fi contorizaţi. După cum se ştie, Brebu Nou şi Gărâna sunt sate de vacanţă şi sunt mulţi care vin ocazional aici. Prin contorizarea apei potabile, fiecare va şti cât consumă”, a declarat primarul comunei Brebu Nou, Ioan Buda.

Acesta speră ca lucrările să fie finalizate cât mai repede, chiar dacă proiectul este semnat pe doi ani, pentru că toţi cei care vin în zona turistică Brebu Nou – Gărâna resimt lipsa apei potabile, generată de faptul că sistemul de alimentare e vechi şi depăşit.

„Ne-am bucura să fie gata cât mai repede, chiar dacă noi funcţionăm pe fântână, însă facem cu greu faţă, în special în perioadele de vârf, când avem foarte multă lume.Ne bucurăm foarte tare că se investeşte în alimentarea cu apă a comunei, aşa încât să nu mai avem probleme cu debitul şi să nu se mai oprească apa, pentru ca turiştii să fie mulţumiţi”, a afirmat unul dintre administratorii de pensiuni din zonă.

Lucrările la noul sistem de alimentare cu apă sunt finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Valoarea proiectului este de peste 3,2 milioane lei. După finalizarea lucrărilor la sistemul de alimentare cu apă, străzile pe care se intervine în prezent urmează să fie asfaltate şi realizate rigole, tot printr-un proiect PNDL, în valoare de circa trei milioane de lei, a precizat Ioan Buda. AGERPRES