Complexul Sportiv si de Agrement MOLDOVA, un nou punct de atractie al municipiului Roman

roman_strand1.jpgIn prezenta a cateva sute de romascani de toate varstele, pe 20 iunie primarul Laurentiu Dan Leoreanu a deschis oficial Complexul Sportiv si de Agrement “Moldova” , cea mai recenta investitie majora a administratiei locale romascane. Dupa ce timp de 24 de ani de la evenimentele din 1989 Strandul Municipal din Roman a parcurs o nefericita etapa de degradare, in 2013, la initiativa primarului Laurentiu Dan Leoreanu si cu sprijinul Consiliului Local, a demarat punerea in practica a unui ambitios proiect de modernizare a acestui obiectiv.

Complexul Sportiv si de Agrement “Moldova” este rezultatul unei investitii de aproape 2,5 milioane de euro si este compus din:
1. Ştrandul Municipal Roman

2. Zona de picnic şi de agrement;

3. Zona activităţilor comerciale;

4. Zona pentru activtăţi sportive;

5. Zona de alimentaţie publică;

6. Zona de parcare.

Strandul Municipal Roman cuprinde 3 bazine de inot: unul pentru copii, al doilea pentru incepatori, iar cel de-al treilea, cu dimensiuni olimpice, este o provocare pentru inotatori. Avand in vedere destinatia publica a bazinelor, apa se trateaza si se recircula. Schema de circulatie a apei este mixta: o circulatie de suprafata realizata prin canale perimetrale ce inconjoara bazinele pe 4 laturi si o circulatie de profunzime cu injectie de apa, ascendenta. Apa pentru bazine este asigurata de o statie de pompare si tratare, in suprafata de 250 mp, in care sunt utilaje si instalatii specifice precum si 3 bazine de compensare. Prepararea apei calde se face prin intermediul a 70 panouri solare. Vizitatorii au la dispozitie 150 de umbrele, 300 de sezlonguri, 20 de cabine de schimb si 16 dusuri exterioare. Intreaga zona dispune de un sistem de acces cu cartele magnetice și un sistem de supraveghere video.

Programul de funcţionare al ştrandului este de LUNI pana JOI intre orele 09.00- 21.00 si de VINERI pana DUMINICA intre orele 09.00 – 23.00. Tarifele de intrare in incinta ştrandului sunt următoarele: pentru intervalul LUNI – JOI : 7.00 lei, fără şezlong; 15 lei cu şezlong, iar pentru intervalul VINERI-DUMINICA: 10 LEI fără şezlong, 20 lei cu şezlong. Pentru persoanele cu varsta cuprinsa intre 3 ani – 14 ani, taxa de intrare este 50% din tariful pentru adulţi, iar pentru copiii in varsta pana la 3 ani inclusiv, au intrarea libera, cu conditia ca insotitorii acestora sa faca dovada varstei.

roman_strand2.jpg

Zona de picnic şi de agrement de la intrarea din strada Vasile Lupu spre Cartierul Favorit cuprinde: zona de sporturi în aer liber, locuri de joacă pentru copii, foișoare hexagonale pentru grătar, capacitate de gazduire 8 persoane – 22 de bucăți, foișoare hexagonale pentru grătare, capacitate de gazduire 12 persoane – 8 bucăți, zona pentru animale de companie, pistă pentru role și skateboard, pista pentru biciclete si zonă de fitness în aer liber. Programul de functionare al zonei de agrement si picnic in perioada este de LUNI pana JOI intre 9.00-21.00 si de VINERI pana DUMINICA intre 9.00-23.00. Pentru accesul în zona de picnic utilizatorii vor plăti un tarif de folosire a foişoarelor în cuantum de 40 lei/ 4 ore (foişoare cu 6-8 locuri) şi respectiv de 60 lei/4 ore (foişoare cu 12-14 locuri), cu acces la utilităţi şi grătar.

“Totul va fi gestionat în această incintă cu maximă responsabilitate. Tocmai pentru că această investiţie s-a făcut cu un efort major din partea tuturor, inclusiv a romaşcanilor – care au contribuit prin plata taxelor şi impozitelor, vă rog să avem grijă şi să păstrăm curăţenia şi ordinea. Oricum, pentru buna funcţionare a acestui obiectiv, Consiliul Local a adoptat un regulament, iar cei care vor greşi vor plăti şi, dacă vor greşi a doua oară, vor fi daţi afară”, a precizat primarul municipiului Roman, Laurentiu Dan Leoreanu.

Alaturi de Lacul de agrement din Parcul Municipal, Complexul Sportiv si de Agrement “Moldova” constituie o oaza de relaxare in sezoul estival, atat pentru romascani cat si pentru cei ce sunt curiosi sa descopere Municipiul Roman.

roman_strand3.jpg