lungu_ion_mare.jpgPrimarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat miercuri presei că noul complex sportiv al municipiului reşedinţă de judeţ, ce include un stadion, o sală polivalentă şi două bazine de înot de nivel olimpic, va fi construit prin parteneriat public-privat.

Primarul a precizat că investiţia, a cărei valoare va depăşi 50 de milioane de euro, nu va putea fi susţinută financiar de la bugetul de stat, dar există semnale pozitive de la investitori străini. Lungu a spus că partenerul străin care va construi complexul sportiv ar urma să primească terenul pe care se află, în prezent, stadionul municipal Areni, pentru a-şi dezvolta un proiect imobiliar, gen hotel, centru de afaceri sau expoziţional.

În acest fel consideră Lungu că investitorul ar putea să-şi amortizeze investiţia în timp relativ scurt, ceea ce nu s-ar putea realiza din vânzarea biletelor în noul complex sportiv. Lungu a spus că stadionul Areni va fi dezafectat doar după ce va fi construit stadionul nou.

‘Încerc să fiu optimist. Vom angaja o firmă de consultanţă pentru a face un caiet de sarcini beton, pentru a atrage investori străini care să vină la Suceava să facă complexul sportiv de la intrarea în oraş. Terenul îl avem, cele 12 hectare obţinute de la Academia de Ştiinţe Agricole, pentru sala polivalentă avem proiectul şi studiul de fezabilitate şi mai trebuie să găsim sursa de finanţare’, a explicat Lungu, adăugând că Suceava are nevoie urgentă de noul complex sportiv dacă se doreşte performanţă în sport. AGERPRES