Complex de servicii sociale nou in orasul Babadag

Consiliul Judetean Tulcea a inaugurat miercuri, in orasul Babadag, complexul de servicii sociale cu functiuni multiple “Dumbrava”, care are deja 45 de beneficiari.

Directoarea Directiei Generale pentru Asistenta Sociala si Protectia Drepturilor Copilului (DGASPDC), Dumitra Badulescu, a declarat ca noul centru ofera servicii de ingrijire atat persoanelor in varsta cu probleme de sanatate, cat si victimelor violentei domestice.

“Centrul de ingrijire dispune de 50 de locuri, din care 45 sunt deja ocupate. In centrul pentru victimele violentei domestice se poate oferi asistenta psihologica si juridica unui numar de 20 de persoane iar de serviciile centrului de recuperare din complex timp de o saptamana se pot bucura 20 de persoane” – a declarat Dumitra Badulescu. Ea a mentionat ca valoarea lucrarilor efectuate la complexul de servicii cu functiuni multiple “Dumbrava” din orasul Babadag a fost de 1,5 milioane de lei, lucrarile fiind executate de o firma din orasul Galati.

“Avem foarte multe cereri pentru asistenta sociala in centrele din judet”, a spus directoarea DGASPDC. Potrivit acesteia, in centrele din judetul Tulcea beneficiaza de ingrijire 587 de persoane adulte, 322 de minori, alti 258 de copii aflandu-se in grija a 250 de asistenti maternali. Zilnic, pana la 20 de persoane depun cereri pentru a beneficia de servicii de asistenta in centrele de ocrotire sociala din judet, o treime din ele reprezentand cazuri urgente, conform informatiilor furnizate de CJ Tulcea. AGERPRES