Compania de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca se află între primele 10 companii europene de profil în ceea ce priveşte veniturile din plăţi digitale.

„Clujul digital: CTP Cluj-Napoca, în top 10 companii de transport public din Europa la venituri din plăţi digitale. Cu peste un milion de bilete cumpărate de călătorii clujeni – în martie 2021 – prin sistemele electronice de plată, Compania de Transport Public Cluj-Napoca este în primele 10 companii din acest sector în Europa. Datele au fost publicate de compania internaţională VISA. Mai exact, 1.074.226 vânzări electronice s-au înregistrat în luna martie a.c., adică aproape 1.075.000 bilete achiziţionate prin plăţi electronice la Cluj”, se arată într-o postare pe Facebook a primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Potrivit acestuia, numărul de bilete pentru transport achiziţionate în Cluj-Napoca a crescut cu aproape o treime faţă de anul trecut.

„Comparând cu luna noiembrie a anului trecut, creşterea numărului de bilete luate folosind instrumente digitale este de 28%. Conform datelor VISA, România este pe locul 3 la nivel european în ceea ce priveşte plăţile electronice, după Marea Britanie şi Polonia, fiind urmată de Italia şi Franţa”, se mai arată în postarea primarului Emil Boc. AGERPRES