Compania de Apă “Oltenia” a semnat primul contract de lucrări din cadrul masterplanului de apă al judeţului Dolj

Compania de Apă “Oltenia” a semnat, luni, primul contract de lucrări din cadrul masterplanului de apă al judeţului Dolj.

Intitulat “Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Dolj”, finanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu, primul contract de lucrări vizează extinderea şi reabilitarea reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare în municipiul Craiova, şi a fost atribuit, prin licitaţie publică, firmelor TMUCB SA şi Mitliv Exim SRL care se află în asociere. Valoarea contractului este de 59.236.889,79 lei fără TVA, din care 45.816.913,19 lei reprezintă fonduri nerambursabile din partea Uniunii Europene.

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, luni, după semnarea contractului, că prin acest contract sunt vizate investiţii de îmbunătăţire a sistemului de distribuţie a apei potabile şi a sistemului de canalizare la nivelul municipiului Craiova, prin reabilitarea a 34 de km de reţea de apă, pe lungimea cărora se vor executa 4000 de branşamente şi prin lucrări de extindere şi reabilitarea a 72 de km de reţea de colectare a apelor uzate, în cartierele Romanescu şi Bariera Vâlcii, totalizând un număr de 7.000 de racorduri la consumatori. În cadrul masterplanului de apă al judeţului Dolj, care are o valoare de 185 milioane de euro, până în primul trimestru al anului 2013 vor fi atribuite alte 12 contracte de lucrări pentru infrastructură de apă şi canalizare în Filiaşi, Poiana Mare, Băileşti, Dăbuleni, Bechet, Călăraşi, Calafat, Ciuperceni, Işalniţa.

Primăria Craiova va da ordin de începere a lucrărilor săptămâna viitoare, care vor fi demarate în cartierul Bariera Vâlcii, proiectul fiind definitivat în cel mult 24 de luni. AGERPRES