Comisia Europeană va lansa a patra rundă de înscrieri pentru cupoanele valorice WiFi4EU destinate instalării de reţele Wi-Fi gratuite în spaţiile publice, care pot include primării, biblioteci publice, muzee, parcuri sau pieţe publice, informează un comunicat al Executivului comunitar.
Aceasta va fi deschisă municipalităţilor sau asociaţiilor de municipalităţi din toate cele 27 de state membre ale UE şi din Regatul Unit, Islanda şi Norvegia, pentru o zi şi jumătate – şi anume începând de miercuri, 3 iunie 2020, ora locală 14:00, până pe 4 iunie 2020, ora locală 18:00.
Municipalităţile vor avea posibilitatea de a solicita 947 de cupoane valorice, fiecare în valoare de 15.000 de euro.
Odată ce se vor fi înregistrat pe portalul WIFI4EU, municipalităţile vor putea solicita un cupon valoric printr-un singur clic. Cupoanele valorice vor fi distribuite pe baza principiului „primul venit, primul servit”, dar, pentru a se asigura cel mai bun echilibru geografic posibil, fiecare ţară participantă are dreptul la minimum 15 cupoane valorice. Prezenta rundă de înscrieri marchează cel de al patrulea şi ultimul program WiFi4EU.
De la lansarea sa în 2018, au fost acordate în total 7.980 de cupoane valorice şi finanţare în valoare de 120 de milioane de euro. Pe pagina WiFi4EU sunt disponibile informaţii cu privire la posibilitatea de a participa la această rundă de înscrieri WiFi4EU, precum şi noutăţi din comunităţile locale. Mai multe informaţii sunt disponibile online, pe pagina cu întrebări şi răspunsuri şi în această fişă informativă, iar o hartă ilustrează numărul de municipalităţi din întreaga Europă care au beneficiat până în prezent de pe urma acestei iniţiative.
„Am plăcerea de a anunţa lansarea apelului pentru a patra şi ultima rundă de înscrieri pentru cupoanele valorice WiFi4EU. Conectivitatea gratuită în spaţiile publice din întreaga Europă este benefică atât pentru cetăţeni, cât şi pentru turişti, amplificând în acelaşi timp efectele pozitive ale comunităţilor locale conectate”, a declarat comisarul pentru piaţa internă, Thierry Breton. AGERPRES