Comisia de administraţie a respins proiectul privind alegerea primarilor într-un singur tur

senat.jpgProiectul legislativ privind alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin a primit luni raport de respingere din partea Comisiei senatoriale pentru administraţie, după ce în urmă cu o săptămână co-raportorii de la Comisia juridică au dat un raport de admitere aceleiaşi iniţiative legislative.
Decizia a fost luată, luni, cu cinci voturi împotrivă şi două pentru, în condiţiile în care în sală se aflau doar cinci senatori, cvorumul necesar pentru adoptarea raportului fiind de şase.

La finalul dezbaterilor, preşedintele comisiei, democrat-liberalul Marius Necula, a afirmat că, din punctul său de vedere, respingerea acestui proiect legislativ iniţiat de parlamentari reprezentând întregul spectrul politic “a fost o greşeală”. Totodată, Necula a explicat că nu există nicio problemă cu cvorumul, deoarece doi dintre senatorii care nu au reuşit să participe la şedinţă şi-au transmis anterior la secretariatul comisie punctul de vedere privind proiectul legislativ. Comisia juridică, co-raportoare pentru acest proiect legislativ, a dat săptămâna trecută un raport de admitere în unanimitate, însă acesta a fost contestat.


La şedinţa Comisiei juridice au participat doar reprezentanţii PDL – în număr de cinci -, astfel încât opoziţia a susţinut că votul dat este nul şi că dezbaterile privind acest proiect de lege vor fi reluate într-o şedinţă ulterioară. Proiectul legislativ, iniţiat de parlamentari PDL şi PSD, prevede modificarea Legii electorale în sensul alegerii primarilor într-un singur tur de scrutin, asemeni desemnării preşedinţilor de Consilii Judeţene. AGERPRES