Colegiului Naţional „Moise Nicoară” din Arad va fi reabilitat cu zece milioane de euro din fonduri europene nerambursabile.

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a afirmat, marţi, într-o conferinţă de presă, că Agenţia de Dezvoltare Regională Vest a transmis Primăriei Arad, la începutul acestei săptămâni, acceptarea la finanţare a proiectului „Reabilitarea clădirii Colegiului Naţional ‘Moise Nicoară'”, în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2007- 2013.

„Investiţia pentru reabilitarea imobilului monument istoric al Colegiului Naţional ‘Moise Nicoară’, în valoare totală de peste 11 milioane de euro, este cel mai mare proiect din domeniul educaţiei promovat în Regiunea de Dezvoltare Vest (din care fac parte judeţele Arad, Timiş, Caraş-Severin şi Hunedoara)”, a precizat Gheorghe Falcă.

POR 2007- 2013 asigură finanţare nerambursabilă de zece milioane de euro pentru această investiţie, municipiul Arad participând la cofinanţare cu o sumă în cuantum de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, precum şi cu plata cheltuielilor neeligibile ale proiectului. Următoarele etape în derularea proiectului constau în evaluarea documentaţiei tehnice, care se va preda la ADR Vest săptămâna viitoare, după care va începe parcurgerea procedurilor de licitaţie pentru desemnarea consultanţilor şi executanţilor, începerea efectivă a lucrărilor fiind prevăzută pentru primăvara anului viitor”, a mai adăugat Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad.

Clădirea Colegiului Naţional ‘Moise Nicoară’ a fost construită între anii 1869 – 1873 şi este monument istoric. În prezent imobilul prezintă degradări şi deficienţe majore, care fac să nu mai corespundă din punct de vedere funcţional şi al normelor sanitare. AGERPRES