Judeţul Bihor este unul dinamic din punct de vedere economic, cu oportunităţi de dezvoltare a unei afaceri, a arătat luni, la Oradea, consulul german la Timişoara, Rolf Maruhn.
Potrivit unui comunicat remis luni, de Instituţia Prefectului Bihor, o delegaţie a Consulatului Republicii
Federale Germania la Timişoara, condusă de consulul Rolf Maruhn, a fost primită luni de prefectul judeţului Bihor, Claudiu Adrian Pop şi de Cornel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor.
Delegaţia a fost însoţită de Ovidiu Ganţ, deputatul minorităţii germane în Parlamentul României şi Helene Vodă, preşedinta Forumului Democrat al Germanilor din judeţul Bihor.

Claudiu Pop, prefectul judeţului Bihor, şi-a exprimat convingerea că există posibilităţi în privinţa colaborării dintre cele două ţări pe linie economică, şi nu numai, subliniind câteva oportunităţi, precum o posibilă investiţie în zona Băiţa, investiţii în turismul din judeţul Bihor, investiţii în transportul aerian şi rutier.

Cornel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, a făcut cunoscut faptul că una din oportunităţile de investiţie la nivelul judeţului Bihor ar fi parcul industrial de la Tileagd. Atât Claudiu Adrian Pop, prefectul judeţului Bihor, cât şi Cornel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, au prezentat proiectul de investiţie pe tronsonul aferent judeţului Bihor din autostrada Transilvania, unde investitorii germani ar putea fi interesaţi să concesioneze.

Un alt subiect al discuţiei a fost sprijinul acordat liceului cu predare în limba germană Friedrich Schiller din Oradea, considerat un succes în ceea ce priveşte învăţământul în limba germană. „Dat fiind faptul că posibilităţile de colaborare sunt numeroase, s-a agreat continuarea colaborării româno-germane pentru detalierea acestora în vederea atragerii investitorilor germani în judeţul Bihor,” se precizează în comunicat. AGERPRES