chiliman_daniel.jpgPatriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel, si primarul sectorului 1 al Capitalei, Andrei Chiliman, au incheiat un parteneriat pentru derularea in comun a unor lucrari la Catedrala Mantuirii Neamului, dar si a altor proiecte sociale sau pentru consolidarea si reabilitarea unor biserici.

Primaria sectorului 1 va contribui la realizarea picturilor interioare, a retelelor de utilitati si a lucrarilor de arhitectura peisagistica si decorativa de la Catedrala Mantuirii Neamului.

„Lacasurile de cult sunt centre spirituale ale comunitatii. De aceea, reabilitarea si consolidarea lacasurilor de cult din sectorul 1, precum si ridicarea de biserici noi sunt o prioritatea pentru autoritatea locala. Protocolul incheiat reprezinta continuarea unei foarte bune colaborari dintre Primaria sectorului 1 si Patriarhia Romana inceputa in 2006”, a declarat, cu aceasta ocazie, Chiliman.

Prioritatile pentru urmatorii ani sunt, potrivit discutiilor dintre Patriarhul Daniel si edilul sef al sectorului 1, continuarea investitiilor pentru dezvoltarea unor centre sociale si constructia unor gradinite in parohiile din sector, dar si consolidarea bisericilor monument istoric. Colaborarea dintre Patriarhia Romana si Primaria sectorului 1 a inceput in 2006 si s-a concretizat prin infiintarea unor gradinite si centre de asistenta sociala pe langa parohii, dar si in reabilitarea mai multor biserici de pe raza sectorului.