scripcaru_george_2008.jpgPrimarul Brasovului, George Scripcaru, a anuntat ca de saptamana viitoare va incepe o colaborare intre municipalitate si Penitenciarul Codlea privind reintegrarea in societate a detinutilor care urmeaza sa fie eliberati si au domiciliul in municipiul resedinta de judet.
„Avand in vedere ca peste 60% din totalul celor care se elibereaza din penitenciar sunt recidivisti incercam sa-i ajutam impreuna cu Directia de Servicii Sociale din primarie si Directia Politiei Comunitare ca, prin consiliere, sa se reintegreze cat mai repede in familie si societate, sa depaseasca situatiile de dificultate,vulnerabilitate sau dependenta, pentru prevenirea marginalizarii si excluziunii sociale in scopul cresterii calitatii vietii”, a spus Scripcaru.

Pe langa reintegrarea in familie si in societate, cei eliberati din penitenciar vor fi ajutati impreuna cu Directia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca sa-si gaseasca un loc de munca, in functie de pregatirea pe care o au. Cei care nu au locuinta vor sta o perioada la caminul pentru persoane fara adapost pana isi gasesc un loc de munca. Doi asistenti sociali din primarie impreuna cu reprezentanti ai penitenciarului se vor intalni cu cei care urmeaza sa fie eliberati pentru a primi sprijinul de care au nevoie.

In prezent, din statistici rezulta ca un numar de 250 de persoane din municipiul Brasov se afla in penitenciarul Codlea si lunar se fac in medie cinci eliberari. Proiectul a demarat in urma cu un an si jumatate, iar de saptamana viitoare se trece la punerea in aplicare. Primarul George Scripcaru sustine ca Brasovul este primul oras din tara care a demarat un astfel de proiect, avand in vedere ca face parte din Forumul European pentru Securitate Urbana de un an, dar si pentru ca se are in vedere, in primul rand, reducerea criminalitatii in municipiul Brasov care, potrivit Inspectoratului Judetean de Politie este in scadere.