Primăria Miercurea-Ciuc a semnat o declaraţie de intenţie cu o firmă din Ungaria, precum şi cu Universitatea Sapientia şi cu Liceul „Székely Károly” din municipiu, pentru colaborare în vederea înfiinţării unui centru care să furnizeze în România echipament în domeniul managementului apelor.

„Vorbim de o investiţie a unei companii private, în Miercurea-Ciuc, într-un centru de birouri şi de producţie. Compania va crea, pe termen mediu, 50 de locuri de muncă, printre care o treime va fi muncă cu valoare adăugată – ingineri, informaticieni -, o treime vor fi specialişti în domeniul electric, pentru asamblări de echipamente speciale folosite în activitatea companiei şi o treime dintre angajaţi va fi personal implicat în logistică şi managementul companiei. Compania doreşte să furnizeze în România echipamente pentru infrastructura de management al apelor uzate, apelor potabile, prevenţiei căderii grindinei, managementului barajelor, adică zone cu valoare adăugată mare în domeniul managementului apei şi activităţilor conexe”, a declarat primarul municipiului Miercurea-Ciuc, Korodi Attila.

Acesta a precizat că firma respectivă are o experienţă de 30 ani în domeniu, este prezentă în 12 ţări, cu diferite proiecte, iar centrul din Miercurea Ciuc va produce pentru piaţa din România, investiţia ridicându-se la 1.35 milioane de euro.

„Noi dăm un sprijin administrativ, pentru a pune pe picioare, conform cerinţelor legislative, ca această investiţie să poată să pornească. Pentru noi, interesul este de a crea locuri de muncă şi de a crea la nivel local parteneriate. Compania aceasta va veni cu un aport în plus, prin colaborările pe care poate să le facă în regiune, în judeţul Harghita şi judeţele adiacente, cu companii locale, de a fi mai competitivi în investiţiile în infrastructura conexă managementului apelor”, a adăugat Korodi Attila.

Potrivit primarului, investiţia se află „la nivel de aprobare a autorizaţiei de construcţie”, iar activitatea în acest centru va începe vara anului viitor.

La semnarea declaraţiei de intenţie a participat şi preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba.

Potrivit informaţiilor furnizate de acesta pe pagina de Facebook, scopul parteneriatului este de a realiza o investiţie operaţională de tipul unei unităţi de producţie care va genera locuri de muncă şi va contribui la dezvoltarea economică locală.

„Totodată, prin implicarea mediului academic se extinde posibilitatea unor noi specializări şi astfel se dezvoltă oferta educaţională locală”, se mai arată în postarea menţionată.

De altfel, cele două unităţi de învăţământ semnatare ale declaraţiei de intenţie de colaborare, vor pregăti forţa de muncă necesară, firma intenţionând să atragă şi tineri din Miercurea-Ciuc, care au absolvit studiile în alte oraşe şi doresc să revină acasă.

Anul trecut, Primăria Miercurea-Ciuc a semnat o declaraţie de intenţie cu o altă firmă din Ungaria şi cu Universitatea Sapientia, pentru colaborare în vederea înfiinţarea unei unităţi de producţie în domeniul produselor cosmetice, igienice şi de îngrijire personală AGERPRES