CNAIR a alocat 20 milioane lei pentru centura ocolitoare a municipiului Rădăuţi

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a alocat suma de 20 de milioane de lei, pentru lucrări la şoseaua de centură a municipiului Rădăuţi, a anunţat prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi.

“Aşa cum am estimat anterior, banii au fost alocaţi şi au intrat în contul Direcţiei Regionale pentru Drumuri şi Poduri Iaşi. Ordinul de începere a lucrărilor va fi semnat joi, 26 aprilie”, a spus Adomnicăi. Potrivit prefectului, lucrările ce vor fi executate constau în mutări sau protejări de reţele electrice aferente Tronsonului R4, în valoare de 400.000 lei, lucrări la structurile de poduri şi pasaje de cale ferată, precum şi exproprieri.

Tronsonul R4 are o lungime de circa 3,5 km, pleacă din sensul giratoriu al intersecţiei cu DN 17A, traversează DN 17A, calea ferată Dorneşti – Nisipitu pe un pasaj, parcurge terenuri din intravilanul municipiului Rădăuţi şi ajunge la kilometrul zero de plecare.

Prefectul a precizat că, până în prezent, la acest obiectiv de investiţii s-au finalizat intabularea dreptului de proprietate al statului şi dreptului de administrare al CNAIR asupra coridorului de expropriere, întocmirea documentaţiei cadastrale individuale, precum şi rapoartele de evaluare pentru 53 de imobile dintre cele 556 cuprinse în HG 175/2012, privind declanşarea procedurilor de expropriere, ce constituie coridorul de expropriere al lucrării Varianta de ocolire Rădăuţi, reprezentând 10% din cărţile funciare individuale. AGERPRES