Clujul va fi premiat la cel mai mare târg de turism din Elveţia

Municipiul Cluj-Napoca va primi un premiu la Târgul de turism de la Lugano, Elveţia, pentru componenta sa arhitectonică, fiind considerat de elveţieni o ‘comoară arhitectonică în inima Transilvaniei’.

Primarul Sorin Apostu a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că premiul este la categoria ‘Destinaţii culturale’ şi este acordat în special pentru Piaţa Unirii, pentru ansamblurile gotice, baroce şi neoclasice din oraş. El a spus că această recunoaştere vine după neplăcerile cauzate anul trecut de o publicaţie elveţiană.

‘Am fost invitaţi la târgul de turism din Elveţia, pentru a primi un premiu: Cluj-Napoca destinaţie culturală, un premiu care este de la cel mai mare târg de turism din Elveţia şi care ne onorează şi un pic ne mai alină din suferinţele anului trecut’, a menţionat primarul Sorin Apostu. În septembrie 2010, cu ocazia meciului de fotbal dintre CFR Cluj şi FC Basel, trimisul cotidianului elveţian Blick a spus despre Cluj că este plin de ‘deşeuri, cocioabe şi câini morţi’ şi că e sărăcie ca în Africa de Sud sau Mexico City. Târgul de turism de la Lugano va avea loc în perioada 30 octombrie – 1 noiembrie 2011. AGERPRES