Vanzarea spatiilor comerciale din Cluj starneste din nou controverse. Primaria Clujului se judeca cu firme private in opt procese
Desi situatia celor mai multe dintre imobile este identica, judecatorii de la Curtea de Apel Cluj au ajuns sa pronunte solutii contradictorii. Din pricina conflictului permanent dintre fostul primar si vechiul consiliu local spatiile comerciale nu au putut fi vandute chiriasilor. Acestia au dat in judecata municipalitate iar magistratii au obligat functionarii Primariei sa incheie contractele de vanzare-cumparare cu firmele respective.

In cele mai multe dintre sentinte, erau prevazute si sumele minime de la care trebuiau sa inceapa negocierile intre administratorii firmelor in cauza si membrii comisiei pentru vanzarea spatiilor comerciale numita de Consiliul Local. Dupa alegerile de anul trecut, primarul Emil Boc a cerut reevaluarea spatiilor comerciale de catre experti independenti iar sumele calculate de acestia sunt sensibil mai mari decat cele calculate de expertii judiciari stabiliti de instanta.

Asa ca Primaria a atacat cu recurs sentintele pronuntate de Tribunalul Cluj si in care erau stabilite preturile de vanzare ale spatiilor. Primarul Emil Boc spune ca in trei dintre procese, judecatorii de la Curtea de Apel Cluj au dat castig de cauza Primariei. In alte doua dosare, Primaria Cluj a pierdut procesele.

Prima companie are afaceri in domeniul textilelor. Pe rolul Curtii de Apel Cluj mai exista alte trei procese intre diferite firme si Primarie. Ca urmare a solutiilor favorabile pronuntate prin primele trei dosare, Primaria a castigat peste 20 de miliarde de lei fata de evaluarile initiale. In schimb, a pierdut aproape 10 miliarde de lei in celelalte doua cauze.