Cluj: prefectul se implica in rezolvarea problemelor din sistemul sanitar.

Prefectul judetului Cluj, Mihail Hardau, s-a intalnit cu reprezentantii sindicatului Sanitas, care au reclamat lipsa cadrelor sanitare specializate, in special a asistentilor medicali, in conditiile plecarii masive a acestora in strainatate.
De asemenea, potrivit liderilor sindicatului Sanitas Cluj, organigramele pentru acest an primite de la Ministerul Sanatatii prevad o reducere cu 100 a numarului de posturi, fapt care ar duce la deteriorarea calitatii actului medical clujean. Aceasta in conditiile in care reducerea reprezinta, potrivit liderului Sanitas, Stefan Roman, circa 18% din numarul total al posturilor din sistemul sanitar clujean. De asemenea reprezentantii Sanitas au reclamat faptul ca externalizarea unor servicii a dus la cresterea costurilor in sistemul sanitar.

In urma discutiei purtate cu reprezentantii Sanitas, prefectul judetului Cluj, Mihail Hardau, a cerut efectuarea, impreuna cu Directia de Sanatate Publica (DSP) Cluj, a unei analize a situatiei din sistemul sanitar, in special a problemelor ridicate de liderii de sindicat, urmand ca rezultatele acesteia sa fie transmise, in cel mai scurt timp, Ministerului Sanatatii.