Pe 23 februarie, la sediul Prefecturii clujene, a avut loc intilnirea prefectului judetului Cluj, Alin Tise (foto), cu reprezentanti ai miscarii neguvernamentale de mediu.
Au participat reprezentanti ai Clubului Ecologic Transilvania, Campaniei Salvati Rosia Montana, Asociatiei Floarea de Colt si Fundatiei Strawberry Net.

Intilnirea a avut un caracter informal, reprezentantii societatii civile prezentindu-si pozitia fata de impactul proiectului Companiei Gabriel Resources Gold Corporation, atit in ceea ce priveste zona in care acesta este preconizat a se derula, cit si in ceea ce priveste potentialul impact asupra judetului Cluj. Pornind de la aceasta premisa, reprezentantii organizatiilor neguvernamentale au solicitat sprijinul Institutiei Prefectului Judetului Cluj pentru organizarea la Cluj-Napoca a unei dezbateri publice asupra studiului de impact asupra mediului, care urmeaza sa fie prezentat de catre investitor in cursul lunilor urmatoare.

In cadrul discutiei au fost abordate si probleme de mediu specifice judetului Cluj, stabilindu-se organizarea unei intilniri viitoare pentru discutarea amanuntita a acestora. De asemenea, prefectul Alin Tise a prezentat deschiderea pentru o colaborare viitoare. In acest sens reprezentantii organizatiilor de mediu vor delega un consilier voluntar pe linga Institutia Prefectului. Propuneri similare vor fi facute si organizatiilor neguvernamentale care activeaza pe probleme sociale si de tineret.