Cluj-Napoca: Proiecte propuse şi votate de cetăţeni, în primul proces de bugetare participativă din România

Primarul Emil Boc a anunţat care sunt cele 15 proiecte propuse şi votate de cetăţenii municipiului Cluj-Napoca în primul proces de bugetare participativă din România.

”Avem validate proiectele şi voturile din cadrul primului proces de bugetare participativă din România. Au fost 338 de proiecte depuse, au fost declarate eligibile un număr de 126 proiecte şi au fost înregistrate 40.637 de voturi. Primul proiect a obţinut 2.809 voturi. Cele 15 proiecte din finală se vor implementa în cursul anului 2018, se va face un grafic de implementare al fiecărui proiect. Valoarea fiecărui proiect este de 150.000 de euro, în total urmând să alocăm anul viitor suma de 2,25 milioane de euro, dar la unele vor fi nevoie de mai mulţi bani, fiind bugetări multianuale”, a declarat Emil Boc.

Cele 15 proiecte câştigătoare vizează, printre altele, mansardarea unor şcoli, creşterea siguranţei pietonale la treceri de pietoni prin instalarea de indicatoare rutiere luminoase permanente, realizarea unui parc în cartierul Între Lacuri, amenajarea spaţiilor publice cu unităţi de colectare inteligentă a gunoiului, trotinete electrice în sistem de închiriat, demolarea garajelor şi înlocuirea lor cu parcări şi spaţiu verde, toalete pentru toţi – proiect care prevede amplasarea în locuri strategice din centrul oraşului a unor obiecte atrăgătoare de mobilier urban cu rol de toalete publice, cu funcţie de autocurăţare, introducerea unor autobuze/microbuze şcolare cu circuit închis, precum şi realizarea unor piste de biciclete în cartiere. AGERPRES