Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a declarat, luni, că proiectul privind montarea de panouri fotovoltaice pe blocuri a fost redus la două imobile de consilierii locali ai PNL şi PSD, iar liberalii susţin că nu puteau aproba investiţii de 400 de milioane de lei fără studiu de fezabilitate şi de impact.

În prag de iarnă şi în plină criză energetică, consilierii PNL şi PSD au distrus astăzi proiectul ‘Termoficare de la Soare’ şi au ignorat nevoile cetăţenilor Sectorului 1. (…) După 6 luni de încărcare să îi convingem că este necesar, după recomandările comisarului european pentru energie şi recomandarea specialiştilor. Printr-un amendament promovat de PNL, întregul program a fost redus la un simplu proiect-pilot pentru doar 2 (două!) blocuri, în condiţiile în care aproximativ 130 de asociaţii de proprietari şi-au dat acordul (au semnat deja contractele de mandat) să intre în programul ‘Termoficare de la Soare‘”, a scris Clotilde Armand, luni, pe Facebook, cu prilejul şedinţei Consiliului Local.

Potrivit lui Clotilde Armand, consilierii locali ai PNL şi PSD au decis „să golească de conţinut un proiect” care pe termen lung le-ar fi asigurat independenţă energetică locuitorilor Sectorului 1.

„Mai facem o şedinţă de consiliu şi voi veni cu toţi cetăţenii Sectorului”, a anunţat Clotilde Armand.

La rândul său, consilierul local PNL Daniel Ciungu a explicat că liberalii au propus să facă mai întâi un proiect pilot pe două blocuri.

Amendamentele PNL Sector 1 au fost aprobate de Consiliul Local pentru proiectul pilot Termoficare de la Soare. Deoarece primarul nici până astăzi nu a venit cu studiu de fezabilitate şi de impact pentru proiectul cu care se tot laudă, nu puteam să aprobăm sume de 400 milioane de lei fără astfel de documente. Plus că nu cunoaştem cum primarul a semnat contracte de mandat cu asociaţiile, având în vedere că nu existau criterii de selecţie aprobate de Consiliu. Drept urmare, am propus să facem mai întâi un proiect pilot pe 2 blocuri, cu o populaţie cât mai mare şi care sunt cel mai departe de punctul termic, pentru a testa pe bune dacă un astfel de sistem este eficient şi în teren, nu doar pe Facebookul primarului„, a scris Daniel Ciungu, luni, pe pagina de Facebook a PNL Sector 1.

Potrivit acestuia, PNL vine „cu soluţii clare” ce pot fi implementate uşor pentru cetăţeni şi care pot demonstra dacă banii publici vor fi „cheltuiţi cu cap”. AGERPRES