Capitala are nevoie de o nouă lege care „să le permită” primăriilor să consolideze clădirile cu risc seismic, a afirmat, joi, edilul Sectorului 1, Clotilde Armand, care a susţinut că actualul Cod administrativ este „o aiureală”.

„În acest moment există o legislaţie care mai degrabă nu-ţi permite să consolidezi clădirile cu risc seismic. Degeaba avem un buget generos la Sectorul 1 dacă n-avem atribuţii administrative! Codul administrativ actual este o aiureală pentru primăriile din Bucureşti. O spun din nou răspicat: Capitala are nevoie de o nouă lege care să permită primăriilor să acţioneze”, a scris Armand, pe Facebook.

Potrivit primarului, Bucureştiul are circa 2.400 de clădiri cu risc seismic, iar Sectorul 1 este catalogat drept „cea mai periculoasă” zonă din Capitală în cazul unui cutremur.

„Cu toate aceste date niciun primar, niciun Parlament, niciun Guvern şi niciun preşedinte de ţară n-au luat problema prea în serios. S-au bazat cu toţii pe noroc. 32 de ani”, a adăugat Clotilde Armand. AGERPRES