Consilierii locali municipali de la Giurgiu au revocat joi hotărârea pe care o luaseră la sfârşitul anului trecut privind preluarea în administrare a bunurilor Centralei Termice ca urmare a refuzului Consiliului Judeţean de a participa ca acţionar la noua centrală termică.

„Eu nu-mi doresc să mai depindem în continuare de firma Global, actualul proprietar al Societăţii Comerciale Uzina Termoelectrica (SCUT) Giurgiu, şi trebuie să devenim proprietari ai centralei termoelectrice. Dacă rămânem doar administratori, suntem limitaţi în proiecte şi investiţii, dar magistralele principale de agent termic sunt ale Consiliului Judeţean şi ei refuză de a participa ca acţionari”, a declarat, joi, în şedinţa Consiliului Local Municipal (CLM) Giurgiu, primarul municipiului, Lucian Iliescu.

Primarul municipiului Giurgiu le-a dat asigurări locuitorilor oraşului că nu vor suferi de frig în viitorul sezon rece pentru că actualul proprietar al SCUT Giurgiu şi-a luat angajamentul de a furniza energie termică în municipiu pentru o perioadă de zece ani de zile. AGERPRES