Claudiu Şerban a fost numit prefect al judeţului Bacău

Claudiu Octavian Şerban a fost învestit, sâmbătă, prefect al judeţului Bacău, revenind în această funcţie după ce a deţinut-o şi în perioada guvernării Tăriceanu.

Şerban a ocupat poziţia administrativă de prefect în care s-a aflat doar trei săptămâni Tudoriţa Lungu, ce îl înlocuise, la rândul său, pe fostul prefect Constantin Scripăţ, desemnat candidat din partea PDL Bacău pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean.

La festivitatea de instalare a prefectului băcăuan a fost prezent Victor Paul Dobre, ministrul delegat pentru administraţiei. Au mai participat Dragoş Benea, preşedintele CJ Bacău, primarul municipiului Bacău Romeo Stavarache, parlamentari , consilieri judeţeni, conducători de instituţii publice deconcentrate, şefii de servicii din cadrul Prefecturii Bacău, unii dintre ei candidaţi la CL şi CJ Bacau.

Victor Paul Dobre a multumit ex-prefectului Tudoriţa Lungu şi subprefectului Gelu Dascalu pentru ‘curajul de a-şi fi asumat responsabilităţile legate de aceste poziţii într-o perioadă de mobilitate politică’.

Dorind să sugereze faptul că nu va ‘mazili’ actuala garnitură de directori ai instituţiilor deconcentrate, Claudiu Şerban a evocat cântecul ‘A venit vremea nemâniei’, interpretat de artistul Tudor Gheorghe, precizând, că nu vrea ‘dihonie şi dezbinare, ci înţelegere şi construcţie’. Şerban a ţinut, însă, să-i atenţioneze pe directorii instituţiilor publice să nu se implice în campania electorală ‘sub nici o formă’.

Directoarea Cancelariei Prefectului va fi profesoara Carmen Cioltan, consilier judeţean PNL, care a mai ocupat aceasta funcţie.

Săptămâna viitoare va fi desemnat şi subprefectul judeţului, care va fi propus de PSD. AGERPRES