Guvernul a adoptat un nou set de hotarari privind eficientizarea activitatii administratiei publice locale. Astfel, Claudiu Octavian Serban a fost numit, cu caracter temporar in functia publica de prefect al judetului Bacau, pana la organizarea concursului in vederea ocuparii definitive a postului.
Claudiu Octavian Serban este absolvent al Facultatii de Stiinta si Ingineria Materialelor, a lucrat ca inspector sef la Inspectoratul Teritorial de Stat pentru Persoanele cu Handicap si, din 2008, a ocupat functia de consilier superior in cadrul Primariei Municipiului Bacau.

Printr-o alta Hotarare, Dan-Coriolan Simedru a fost numit, cu caracter temporar, in functia publica de prefect al judetului Alba, pana la organizarea concursului in vederea ocuparii definitive a postului. Numirea sa a fost facuta pe postul ramas vacant dupa demisia lui Cosmin Covaciu.

De asemenea, Sorin-Gabriel Arjoca a fost numit, cu caracter temporar, in functia publica de subprefect al judetului Gorj. El va exercita atributiile acestei functii pana la organizarea concursului pentru ocuparea definitiva a postului. Sorin-Gabriel Arjoca este absolvent al Academiei de Stiinte Economice si a numeroase cursuri si programe de perfectionare in domeniul administratiei publice. El a ocupat functia de sef-serviciu, responsabil cu coordonarea activitatii de relatii externe si cooperare, in cadrul Institutiei Prefectului Gorj.

O alta hotarare priveste incetarea raportului de serviciu al subprefectului judetului Hunedoara, Cristian-Marius Vladu, prin acordul partilor.