Cladirile unor scoli retrocedate din Targu Mures sunt pe punctul de a se darama

Primarul din Targu Mures, Dorin Florea, a declarat ca o parte a cladirilor retrocedate bisericilor, care adapostesc scoli, au serioase probleme, de la mucegai pana la o rezistenta precara.

“Liceul Bolyai, maine-poimaine, sta sa se darame. Le-am recomandat reprezentantilor Bisericii (Reformate – n.r.) sa ia un credit, sa o puna la punct. Eu nu pot baga niciun ban, iar din chiria pe care o percep ei nu pot sa-l puna la punct. Cateva sali de la acest liceu stau sa cada. (…) Mergeti la Bolyai sa vedeti sobe de teracota si miros greu. La Scoala 2, copiii se imbolnavesc de aspergiloza, din cauza mucegaiului de pe pereti”, a spus Florea.

Primarul a sustinut ca o situatie similara se inregistreaza si la Colegiul National Unirea, care a fost retrocedat Bisericii Romano-Catolice, la Scoala Generala nr. 2 si la Casa Corpului Didactic. “Ridic eu, primar roman, problema Liceului Bolyai. Ma doare sufletul sa nu pot interveni, cand exista atatea programe guvernamentale pentru investitii, pe care Bisericile sub nicio forma nu le pot accesa”, a spus Florea, care considera ca prin retrocedarea in natura a cladirilor care adapostesc institutii de cultura si invatamant s-a facut o mare greseala. El a spus ca ar fi incantat daca aceste cladiri ar reveni municipalitatii.