Clădirile unei foste unităţi militare din Brăila vor fi transformate în locuinţe sociale

Clădirile unei foste unităţi militare din Brăila vor fi transformate în locuinţe sociale printr-un program ANL, a anunţat, joi, primarul de Brăila, Aurel Simionescu. Este vorba despre două clădiri care vor fi reabilitate şi reamenajate, o parte din locuinţele respective urmând să fie acordate cadrelor militare, iar restul apartamentelor vor fi închiriate ca locuinţe sociale.

“Atunci când am preluat cazarma, noi ne-am asumat obligaţia ca un număr de apartamente construite în acest regim de închiriere să îl dăm cadrelor care lucrează în armată. Mergând la faţa locului, am constatat că există două astfel de blocuri, care au fost într-un regim de cazare şi birouri şi care sunt construite în anii 75-80, deci pot fi foarte uşor compartimentate şi transformate în cămin”, a declarat Simionescu.

Primarul a mai spus că a făcut o evaluare la faţa locului şi a comandat studiul de fezabilitate, astfel încât autorităţile locale să fie pregătite cu documentaţia şi să depună dosarul de finanţare în momentul în care va demara un nou program ANL. AGERPRES