Cladirile cu risc seismic din judetul Vrancea vor fi inventariate

Primarii din Valcea vor inventaria toate cladirile cu risc seismic ridicat si vor inainta autoritatilor judetene situatiile centralizate la nivelul localitatilor.
Masura a fost adoptata la sedinta extraordinara a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Valcea, convocata de prefectul Anuta Handolescu, iar termenul de ducere la indeplinire este de 30 de zile.

Cu aceasta ocazie s-a stabilit ca primariile sa puna la dispozitia asociatiilor de proprietari intreaga documentatie aferenta completarii cartilor tehnice ale imobilelor, cu prioritate in cazul imobilelor identificate ca facand parte din categoria celor cu risc seismic ridicat.

De asemenea, CJSU Valcea a stabilit un termen de 60 de zile in care primarii si consiliile locale sa intocmeasca si sa aprobe planurile de analiza si acoperire a riscurilor in fiecare unitate administrativ-teritoriala. Aceste documentatii urmeaza sa fie actualizate la fiecare inceput de an, ori de cate ori apar alte riscuri decat cele analizate sau atunci cand intervin modificari in organizarea structurilor care asigura functiile de sprijin in prevenirea si gestionarea situatiilor de urgenta.