Clădirea Maternităţii din Braşov va fi cumpărată de Consiliul Judeţean de la proprietar în rate

maternitatea brasov.jpgPlenul Consiliului Judeţean a aprobat, vineri, ca instituţia să cumpere clădirea Maternităţii, în valoare de 3,38 milioane de euro, de la proprietar – Biserica Evanghelică Parohia Braşov, în nouă rate egale plătite lunar începând de anul viitor.

“Mă bucur că am ajuns la o înţelegere cu proprietarul imobilului şi astfel, după negocieri, am convenit ca CJ să cumpere clădirea veche a Maternităţii, iar plata să se facă în rate. Este o soluţie bună pentru CJ deoarece în prezent bugetul judeţului nu dispune de această sumă – aproape patru milioane de euro – pentru a-i achita proprietarului. Prima rată începe anul viitor şi vom plăti lunar câte 385.000 de euro timp de nouă ani”, a declarat vineri vicepreşedintele CJ Mihai Pascu. Paritatea euro-leu va fi stabilită în momentul semnării contractului.

Sursa citată a spus că odată cu încheierea negocierii între CJ şi Biserica Evanghelică Parohia Braşov vor veni şi banii de la Banca Mondială, şase milioane de euro, care vor fi folosiţi la consolidarea şi repararea clădirii, aşa cum prevăd normele sanitare actuale. Din suma totală de 3,38 de milioane de euro, 1,67 milioane de euro reprezintă valoarea clădirii şi 1,71 milioane de euro valoarea terenului.
Corpul vechi al Maternităţii în suprafaţă de 6.000 de metri pătraţi a fost construit în anul 1914 şi a aparţinut Bisericii Evanghelice până la instaurarea regimului comunist. AGERPRES